Onze technieken

Om betrouwbare, snelle én veilige software te ontwikkelen, maakt Luijk Web Creations gebruik van de nieuwste technieken die zich bewezen hebben op de markt.

Programmeertalen

Wij maken bij het ontwikkelen van websites en web applicaties voornamelijk gebruik van de populaire opensource programmeertaal PHP5. Deze taal draait vooral op UNIX-systemen erg snel en heeft ook een grote community. Wel 29 miljoen websites gebruiken PHP. Bovendien is PHP goed bruikbaar in combinatie met MySQL en Apache.

Afhankelijk van het doel waarvoor de software dient of van de voorkeur van de klant, ontwikkelen wij ook software op het Microsoft platform, in ASP.NET. In combinatie met MS SQL en IIS houdt ASP weer haar eigen voordelen er op na, zoals een betere uitbreidbaarheid (componenten) en een beter database model.

PHP jQuery UI Microsoft .NET

Om de interfaces van websites en web applicaties zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, maken wij gebruik van de populaire Javascript library jQuery in combinatie met de uitbreiding jQuery UI. Deze library ondersteunt alle bekende browsers, is CSS3 compatibel en heeft een groot aantal plugins. Luijk Web Creations heeft veel ervaring met jQuery, wat een grote verrijking betekent voor de GUI van onze applicaties.

Frameworks

Om onze software consistent op te bouwen en uitbreidbaarheid en onderhoudbaarheid te garanderen, maken wij meestal gebruik van Zend Framework als raamwerk voor de code. Hierin zijn logica, model en weergave van elkaar gescheiden, zodat code te hergebruiken is en dus ook verbeterd kan worden.

Content Management

Er zijn diverse populaire content management systemen zoals Joomla en Wordpress die wij ondersteunen. Nieuwe websites ontwikkelen wij echter in ons eigen Serius CMS. Wij zijn van mening dat bestaande CMS teveel gericht zijn op webmasters met een technische achtergrond in plaats van onervaren gebruikers. Eenvoud staat bij Serius CMS centraal. Zonder af te doen aan de mogelijkheden trouwens: het pakket is precies op u af te stemmen en biedt tevens een basis voor eventueel maatwerk.

Voor webwinkels werken wij met Magento, een krachtige e-commerce oplossing die zich in de loop van de tijd absoluut bewezen heeft. Wij installeren en configureren dit pakket niet alleen, maar wij ontwikkelen ook templates en plugins om maatwerk mogelijk te maken.

Kwaliteitsrichtlijnen

Onze software wordt gebouwd volgens moderne web- en kwaliteitsrichtlijnen. Wij noemen er enkele.

  • Onze websites zijn SEO (zoekmachinevriendelijk) zodat zoekmachines uw websites goed kunnen indexeren en herkennen;
  • HTML/CSS wordt volgens de standaard toegepast en is W3C validated
  • Diverse richtlijnen voor usability (gebruiksvriendelijkheid) en accessibility (toegankelijkheid, bijv. voor visueel gehandicapen) worden aangehouden;
  • Websites worden ontwikkeld met een unieke en opvallende vormgeving die past bij uw doelgroep;
  • Up-to-date: zo hebben wij veel belangstelling voor de nieuwe standaarden HTML5 en CSS3;
  • Veiligheid: u kunt er vanuit gaan dat u een waterdichte website heeft.

technologie

pijl omhoog